DE PREMATURENSPECIALIST VAN NEDERLAND!
VANAF MAATJE 32 T/M 50 MET DE MOGELIJKHEID TOT MAATWERK!
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelbuggy (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelbuggy geplaatst.

Buidelen is niet alleen fijn, het is een medicijn

Buidelen is niet alleen fijn, het is een medicijn

Buidelen is niet alleen fijn, het is een medicijn


Dat is gebleken uit onderzoek van het Máxima Medisch Centrum in samenwerking met de TU Eindhoven. Met wiskundige berekeningen werd het effect van het medicijn buidelen van minuut tot minuut gemeten. Aansturingssystemen van hart en longen blijken direct stabieler te worden tijdens het buidelen ten opzichte van in de couveuse; vanaf de minuut dat kinderen op de borst van mamma óf pappa worden gelegd.


Eerder bleek al dat buidelen onder andere het sterftecijfer verlaagt, het infectiepercentage vermindert, de voedingstolerantie verhoogt, de temperatuurregulatie ondersteunt en de slaapcycli van de pasgeborene bevordert, wat weer een gunstig effect heeft op de hersenontwikkeling.


Het onderzoek van het Máxima Medisch Centrum en de TU/e toont aan waarom. Doordat aansturingssystemen stabieler zijn, kost het minder energie om vitale parameters (met andere woorden, de monitorwaarden) in balans te houden. Kortom: hoe meer er gebuideld wordt, hoe meer energie er bespaard wordt om te groeien en het afweersysteem aan te sterken. En dit geldt niet alleen voor de kinderen… Pappa’s en mamma’s zullen er niet van groeien, maar buidelen vermindert ook bij de ouders stress, het verbetert de weerstand en de borstvoeding, en er wordt vaak lekker geslapen. Als u dit leest en zelf wel eens gebuideld heeft, komen er vast vanzelf nog een paar andere prettige effecten van buidelen in u op. Als u dit leest en aan het buidelen bent, of binnenkort gaat buidelen, geniet er dan maar extra van, want het is het allerbeste wat u voor uw kleine kunt doen.


Dr. Kommers
Arts-onderzoeker neonatologie
Máxima Medisch Centrum
 
  Dr. Krommers     21-06-2019 22:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze webwinkel gebruikt hele kleine cookies om het bezoek te meten en meer niet. We zullen geen persoonlijke data van u opslaan.